Happy Hour: Освежаващи пролетни коктейли

Независимо как планирате да прекарате уикенда, хубавото питие винаги е неразделна част от всеки план.

В случай, че очаквате приятели или просто искате да направите мързелуването пред телевизора една идея по-специално, тези три коктейла са точно попадение. За тях не се изисква специално оборудване или сложна предварителна подготовка – приготвят се много лесно и със сигурност ще впечатлите компанията си с тях!

Койтейл Paloma с ягоди и лайка

Традиционният коктейл Paloma се приготвя с текила, малко сок от грейпфрут и газирана вода. Тук идеята е запазена, но в добавка имаме един от най-характерните плодове на пролетта – ягоди!

Какво ви трябва
За сиропа от мед и лайка:
¾ ч.ч. вода
1/3 ч.ч. мед
1-2 пакетчета чай от лайка

За питиетата
90 мл пресен сок от грейпфрут
2-4 с.л. от сиропа (в зависимост от предпочитанията ви)

60 мл текила
4 нарязани ягоди
газирана вода
натрошен лед  

halfbakedharvest.com

Как да приготвите сиропа
Смесете водата и меда в малък тиган и загрейте, докато кипне. Оставете да престои минута и след това махнете сместа от котлона. Добавете пакетчетата чай, покрийте тигана с капак и оставете да се запари 5-10 минути. След това махнете пакетчетата и изчакайте сиропа да се охлади напълно. Можете да го съхранявате в хладилника.

Как да приготвите коктейла
В чаша сипете сока от грейпфрут, медения сироп, текилата и парченцата ягоди. Използвайте лъжица, за да намачкате леко ягодите, докато пуснат от сока си. Добавете малко лед и завършете с газирана вода. Леко разбъркайте питието и го опитайте, за да прецените дали трябва да добавите още сироп. Накрая гарнирайте с още няколко парченца ягоди.

Газиран коктейл с лавандула и лимон

Какво ви трябва
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
настъргана кора от два лимона
пресен сок от два лимона
шампанско
стръкчета лавандула за украса
резен лимон за украса 

roseandivyjournal.com

Как да приготвите лимоновия сироп
Смесете захарта, водата, настърганата лимонова кора и сока от лимон в тиган и загрейте на котлон на средна температура. Бъркайте, докато захарта се разтопи. Махнете тигана от котлона и изчакайте, докато сиропът изстине напълно. Съхранявайте в добре затворен буркан в хладилника, докато стане време да го използвате.

Как да приготвите коктейла
Сложете две лъжици от сиропа в чаша за шампанско. Долейте с шампанско, а след това украсете с лимоновия резен и лавандуловите стръкчета.

Джин и тоник с розмарин

Какво ви трябва
60 мл джин
200 мл тоник
2 резена грейпфрут
стръкче розмарин
лед 

craftandcocktails.co

Как да го приготвите
Поставете коктейлната чаша в хладилника час преди да започнете да го приготвяте. Когато я извадите, сложете в нея няколко кубчета лед. Изтискайте вътре сока от единия резен грейпфрут. Сложете другия в чашата и добавете стръкчето розмарин. Изсипете джина, а след това и тоника, и разбъркайте преди сервиране.