Горещи коктейли за празниците

 

Джинджифилов горещ пунш

 

Необходими продукти:
50 мл джинджифилов чай
1/2 чаена лъжичка меласа
1 чаена лъжичка захар
30 мл бърбън
Резен портокал за гарнитура

Начин на приготвяне:
В чаша сложете чая, добавете меласата и захарта. Разбъркайте, докато всичко се разтвори. Добавете бърбъна и гарнирайте с резен портокал.

Горещ маслен ром

 

Необходими продукти:
1 чаена лъжичка веган масло
2 чаени лъжички кафява захар
1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1/8 чаена лъжичка канела
30 мл тъмен ром
150 мл ликьор (disaronno)
Гореща вода

Начин на приготвяне:
Сложете в една чаша маслото, кафяватя захар, екстракта от ванилия и рома.
Разбъркайте добре. Добавете горещата вода и отново разбърайте. Добавете ликьора и поръсете с малко канела за ароматен акцент.

Ябълков сайдер с кленов сироп

 

Необходими продукти:
5 чаши ябълков сайдер
2 шота ароматизирано уиски
2 шота ябълков ликьор
4 пръчици канела
1/2 ябълка (нарязана)
1/2 чаша портокалов сок

Начин на приготвяне:
Сложете всички продукти в чайник и оставете да заврят. Ако искате вкуса да е по-наситен, добавете една супена лъжица кленов сироп. Сервирайте напитката гореща.