Ароматно боле със сезонни плодове

Боле (bowle) е ароматна френска напитка с коняк, плодове и шампанско. Перфектна е за летните дни, но не само!

Обикновено се приготвя със сладки плодове като праскови, ягоди, вишни. Плодовете се нарязват в голяма стъклена купа. Наръсват се със захар и се заливат с около 300 мл коняк и се прибира на хладно. След няколко часа се прибавя една или две бутилки (според количеството нарязани плодове) хубаво бяло вино и се опитва на вкус – по желание се прибавя още захар. Оставя се на студено. Непосредствено преди сервирането се залива с изстудено шампанско.
Боле се сервира в ниски заоблени чашки, като е хубаво да поднесете и парти клечици за набождане на плодовете.
Препоръчваме ви още:
Супер лесният ягодов сладолед на Джейми Оливър
Лятна свежест с водка и розе