Happy Hour! Сангрия с лимончело, ягоди и розе

Пенливото розе е чудесен избор за летните дни. А ако изберете “demi-sec” или полусухо(полусладко) вино, ще си направите страхотна ледена напитка за разхлаждане, като сангрия.

Когато правите сангрия, имате нужда от четири неща: вино, спирт, захар и плодове. В тази рецепта за разхлаждаща напитка вместо друга спиртна напитка, използваме лимончело. И тъй като ликьорът е доста сладък, може да не използвате захар.

За 6 чаши

3/4 чаша лимончело
1 чаша свежи малини
1 чаша почистени и нарязани свежи ягоди
1 бутилка полусухо розово шампанско, охладено
1 лимон, нарязан на тънки резени, без семки

В голяма купа изсипете лимончелото и ягодите. Полейте с охладеното шампанско и разбъркайте вътре лимоновите резени. Налейте в чаши със столче, пълни с лед. Към всяка чаша добавете по шепа малини и украсете с колелце лимон.

Зеленчуци с тофу на тиган
Лимоново сорбе с босилек
Печено пиле с чесън и пармезан