Канелата помага срещу целулит

Освен, че помага в борбата с излишните килограми, като стимулира храносмилането и засилва метаболизма, оказва се, че канелата може да помогне и срещу целулит. 

Знаехме, че ароматната подправка помага за по-бързото изгаряне на калории, за полезните антиоксиданти в нея, а също и факта, че намалява нивата на кръвната захар, което я прави ценен съюзник на хората с диабет. Сега учените откриха, че канелата може да ни помогне да се справим с портокаловата кожа. 

В изследване на германски лекари участвали 80 представителки на нежния пол, които се оплаквали, че никак не могат да разрешат проблема си с целулита. След като учените ги разделят на две групи, на едните дами им се прави основна антицелулитна терапия с различни кремове и масажи, а на другите с масло от канела. 

След края на проучването изследователите открили, че дамите от втората група се радват на резултати, при които целулитът им е намалял с 60 на 100, в сравнение с първата група, чийто целулит бил намалял с едва 10%. 

Както вече споделихме, освен да добавите канела към домашно приготвените лосиони против целулит, можете да използвате подправката като добавка към диетата си. Канелата има свойството да кара клетките да се регенерират по-бързо, а жените, които я добавят към различни здравословни смутита или плодови салати, наблюдават нормализиране на обмяната на веществата, по-добри резултати в губенето на килограми и намаляване на нивата на стрес в организма.  

Сладолед срещу стрес и главоболие
Кои са най-полезните плодове и зеленчуци за лятото
Кафето помага в борбата с килограмите
Как да се отървем от подуването на краката