Холандската водка Ketel One вече и на българския пазар

Ето че любителите на класен алкохол вече си имат нов фаворит. Холандската водка Ketel One се появи на българския пазар – марката беше представена на 13-ти този месец на изискано събитие в столичното Opera Café.

Атмосферата в заведението пресъздаваше занаятчийския дух, прецизността и високото качество, присъщи за бранда. Ketel One е една от най-нашумелите напоследък водки сред ценителите на твърдия алкохол в световен мащаб. Някои от най-изявените родни бармани бяха дошли да научат нещо повече за Ketel One от самия Джъстин Смит – световният посланик на марката – който посети България специално с тази цел.

Визията на събитието беше продиктувана изцяло от основните характеристиките на марката – прецизност, страст и семейна традиция. Експерти приготвяха майсторски коктейли на компактни, функционални бармански кътове – коктейлни станции. Истински дърворезбари изработиха на живо специални подаръци за гостите. Гостът представи многовековната история на марката и нейните създатели – фамилията Нолет.

Ketel One е името, което фамилията Нолет дава на своята висококачествена водка – резултат от 300 годишна традиция на семейната дестилерия в Схийдам, Холандия. Името произлиза от холандската дума за дестилационен казан – Distilleerketel. Оригиналният казан от XIX в., на чието име е наречена водката, се използва и до днес. Историята на производство в семейство Нолет започва още през 1691 г. Оттогава вече 10 поколения на фамилията почитат и препредават нейното наследство. Традиционните медни казани, които се използват в процеса на дестилиране осигуряват различен, неповторим вкус на водката. Член на фамилията лично одобрява водката преди бутилиране, за да гарантира качеството и вкуса на всяка партида.

Настоящият собственик на марката – Карл Нолет Старши – изтъква своето доверие в барманите по целия свят: “Барманите са от жизнена важност за представянето на марката пред нашите клиенти. Ние обичаме барманите. Моят син, Карл, има хиляди приятели бармани в Съединените щати, но ние бихме искали да имаме все повече приятели бармани във всички страни по света.”
Едно е сигурно след гостуването на Джъстин Смит у нас – България вече е една от тези страни, в които Ketel One спечели доверието и сърцата на барманите.

За момента може да намерите Ketel One единствено в по-добрите барове и клубове в страната. В близко бъдеще се предвижда и продажбата на тази първокласна водка в големите търговски вериги.

Астро 2014: Как ще ни се отразят ретроградните Марс и Сатурн
Как да придадем повече блясък и свежест на бледата кожа
Известни писатели за смисъла на човешкия живот

Fashion Obsession: Най-добрите визии на Сара-Джесика Паркър