15-годишното уиски Glenfiddich е едно от най-продаваните

На специално събитие глобалният посланик на Glenfiddich Иън Милар, който има над 35-годишен опит с шотландското уиски, натрупан в големи дестилерии, разказа любопитни факти за малцовото уиски, както и истории от една от най-популярните уиски дестилерии в света.

12-годишното уиски с марката Glenfiddich печели награди в две от най-престижните състезания в света – International Wine & Spirit Competition и International Spirits Challenge. Glenfiddich е марката, която може да се похвали с две свои продукции в топ 10 на малцовите уиските – 12 YO и 15 YO.

А на Whiskey Fest Sofia 2013 посетителите имаха възможността да се насладят на уникалния вкус на 15-годишния малц на Glenfiddich. Уискито е комплекс от аромати на сладък горски мед и ванилия, комбинирани с аромат на тъмни плодове. Удивително гладко като текстура и с голяма дълбочина на вкуса, при който се комбинират шери, марципан, канела и джинджифил, подправки, мед и плодове.

Glenfiddich 18 YO е произведено в малки, индивидуално номерирани партиди. То съчетава плодова сладост от испанското дърво Oloroso и усещане за дъб от традиционните американски бурета. Минимум три месеца отлежава уискито, за да се съчетаят ароматите на печени ябълки, подправки и дъб. Всяка партида е уникална и е на изключително високо качество.

А 19-годишният Glenfiddich Age of Discovery е завършил отлежаването си в бъчви от американски и испански дъб, като впоследствие се прехвърля в бъчви, използвани преди това за португалското ликьорно вино Мадейра, за окончателното му съзряване. Със земен аромат на зрели смокини и портокалов мармалад, пикантен вкус с нотки на канела, черен пипер и карамелизирани плодове, 19-годишното уиски е изискано питие, чиято дегустация носи наслада.