Шоколадово брауни с тиква

Нов прочит на класическия десерт, идеален за есента! 

Съставки:
¾ ч.ч. брашно
½ ч.л. сода
½ ч.л. сол
¾ пакетче разтопено масло
1 ч.ч. захар
1 ванилия
3 яйца
¼ ч.ч. какао
½ ч.ч. натрошен шоколад
½ ч.ч. пюре от тиква
½ ч.ч. натрошени орехи
¾ ч.л. канела  
Как да го приготвите:
Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете тавичка със средна големина. В голяма купа разбъркайте брашото, содата и солта. 
В отделна купа разбийте маслото, захарта и ванилията. Едно по едно добавете яйцата, като продължавате да разбивате. Внимателно и постепенно добавяйте сместа с брашното и разбийте хубаво. Разделете получената смес на равни части в две купи. 
В първата купа добавете какаото и шоколадовите парченца. В другата разбъркате пюрето от тиква, орехите и канелата. 
Изсипете ½ от шоколадовата смес на дъното на вече подготвената тава. Продължете като изсипете ½ от тиквената смес. Повторете с останалата смес като завършите с тиквената. Прокарайте острието на нож в сместа с внимателни движения, като правите спирали, за да постигнете мраморен ефект от смесването на двата блата.
Печете в предварително загрятата фурна, докато браунито не започне да прелива леко над ръба на тавичката. Проверявайте с клечка за зъби дали се е изпекло в центъра. За 40-45 мин. би трябвало да е готово. Извадете тавичката от фурната и изчакайте да се охлади добре. Нарежете на квадратчета и сервирайте.
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска
Днес готвим пикантно: пържен ориз с къри