Шоколадов пай, готов за 20 минути

Happy Pie Day! За Деня на числото Пи ви предлагаме да приготвите една константа (не математическа) на добрия вкус – шоколадовия пай.

Десертът е не само перфектен за днешния ден, но и за всички онези моменти, в които искаме да спретнем нещо бързо и без много усилия, но същевременно да задоволим желанието си за сладко. Затова и рецептата е създадена да е готова за отрицателно време, без много усилия и с малко продукти.

Съставките, които ще са ви нужни: 

1 чаена чаша масло
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша смлени на ситно лешници
1 чаена чаша пресято брашно
400 грама разтопен шоколадов кувертюр (ако харесвате по-горчиви вкус, можете да добавите черен шоколад или допълнително какао)

За ганаша:

½ чаена чаша сметана
125 грама шоколад

Начин на приготвяне:

Разбийте всички съставки заедно в миксера и добавете разтопения шоколад. След това сложете сместа в намазнена тава. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути.

Междувременно можете да приготвите ганаша, като изсипете сметаната в тенджера и я затоплите на бавен огън. Важно е да не позволявате да заври, защото това може да изгори шоколада. Свалете сметана от котлона, изсипете шоколада вътре и разбъркайте, докато не получите хомогенна смес. Когато паят е готов, залейте го с ганаша и го оставете да стегне. Отгоре можете да декорирате с още счукани лешници.