Шоколадов кейк с круши

Насладете се на неустоим кейк с круши, орехи и шоколад. 

Днес ви предлагаме рецепта за десерт, който безспорно ще накара всички в семейството ви да си оближат пръстите и да питат за още. Идеален вариант за десерт, когато очаквате гости или искате да приготвите нещо не толкова сложно, но все пак вкусно. 
Какво ви е нужно:
• 2-3 круши
• 50 гр сурови орехи
• 5 какаови бисквити
• 4 яйца
• 200 гр кисело мляко
• 150 мл олио
• 450 гр брашно
• 200 гр захар
• 1 ч.л. бакпулвер

За заливката:

  • 100 мл сметана
  • 100 мл разтопен шоколад

пудра захар по желание
Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта дълбока купа. След като сместа се сгъсти започнете да наливате постепенно олиото, а в последствие добавете и киселото мляко. Разбивайте до получаване на еднородна смес. 

В друг съд пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към сместа, като непрекъснато разбърквате. Добавете предварително смлените бисквити и ядки. Добавете и крушите, нарязани на малки парченца. Получената смес изсипете в предварително намазнена форма за кекс.
Печете в загрята на 180° градуса фурна, за около 20 минути, след което намалете градусите на 160° и оставете за още 40-50 минути. 
За крема: Към предварително затоплена сметана добавете постепенно разтопения шоколад, като непрекъснато разбърквате. 
Залейте кекса и оставете да се втвърди. Поръсете с пудра захар.
Наслаждавайте се!
Шоколадово брауни с тиква
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска