Подсладете уикенда си с брауни

Ако в този студ не ви се излиза никъде и предпочитате да стоите на топло у дома, с чаша горещ шоколад и нещо сладичко, имаме перфектното решение!

Тези нестандартни рецепти за брауни определено ще ви харесат.

Брауни от френски тост

Необходими продукти:
6 големи яйца
¼ чаша мляко
8 филийки хляб
3 с.л масло
Сметана и ягоди, сладолед за украса

За плънката:
1 консерва подсладено кондензирано мляко
200 мл разтопено масло
2 ч.л екстракт от ванилия
1 чаша 100% какао
¾ чаша брашно

Започнете с плънката. Смесете подсладеното кондензирано мляко с разтопеното масло. Добавете ванилията, какаото и брашното, и разбъркайте внимателно. Оставете да се охлади.

След това внимателно разбийте яйцата и прясното мляко в плитка купа до хомогенна смес. Намажете плънката между филиите хляб, така че да се получат 4 сандвича. Потопете всеки сандвич в сместа от мляко и яйца до леко омекване. В тиган разтопете маслото и сложете сандвичите за 3-4 минути до златист цвят от двете страни. Сервирайте, гарнирани с бита сметана и ягоди или сладолед.

Горещ шоколад с брауни

Необходими продукти:
3 с.л пълнеж за брауни (рецептата по-горе)
1¼ чаша мляко
Сметана и какао, по желание

Начин на приготвяне: Затоплете плънката и ¼ чаша мляко в малка тенджера на средна температура и разбъркайте до хомогенна смес. Изсипете и останалото мляко и продължете да бъркате до желаната температура. Украсете със сметана и какао по желание.

Двойно-шоколадово брауни 

Необходими продукти:
400 г шоколадов чипс/шоколад
6 с.л масло
2 големи яйца
1 ч.л екстракт ванилия
½ чаша захар
½ чаша брашно
½ ч.л бакпулвер
¼ ч.л сол
1 с.л какао

Загрейте фурната до 180° C. Разтопете маслото и шоколада в микровълнова фурна или на водна баня до кремообразна смес. Смесете яйцата, ванилията и захарта в отделна купа с миксер на най-ниската скорост. Смесете яйчената сместа с разтопения шоколад до хомогенна смес. Добавете брашното, бакпулвера, солта и какаото към сместа от шоколад и разбъркайте добре с шпатула. Изсипете тестото в намаслена квадратна тавичка и печете в продължение на 30 минути, докато стане хрупкаво. Охладете напълно, а след това нарежете на квадратчета. Украсете с разтопен на водна баня шоколад.