Лесен какаово-карамелен сладкиш с лешници

Може ли един сладкиш да има вкус на течен шоколад, без да съдържа такъв? Отговорът е да!

Тази лесна вариация на сладък хляб с лешници ще ви изненада приятно, тъй като не е нужно да имате кой знае какви умения в кухнята, за да се справите с рецептата, и все пак резултатът ще впечатли гостите ви. Гарантираме ви, че този сладкиш бързо ще се превърне в любим за децата ви, а защо не и на вас? Ако сте любители на шоколада, то задължително трябва да го изпробвате!
Какво ви е нужно 
1 2/3 чаши брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. какао
1 1/3 ч.ч. захар
1 пакетче масло, размекнато на стайна температура

2 яйца

1/3 купичка сметана за готвене
1/2 купа вряла вода
1/2 купа карамелизирана захар
1/2 купа счукани лешници

Как да го приготвите

Загрейте фурната на 220 градуса. В голяма купа смесете брашното, содата, какаото и захарта, и разбъркайте добре. Добавете маслото, яйцата и сметаната и разбивайте с помощта на миксер, докато се получи гладка и хомогенна смес. Изсипете врялата вода в купата и продължете да разбивате, като междувременно добавяте и карамела.  

Изсипете вече готовото тесто в малка продълговата тавичка, която предварително сте покрили с хартия за печене. Отгоре поръсете със счуканите лешници. Пъхнете тавичката във фурната и печете за около 45-50 мин., като проверяват с клечка за зъби вътрешността на сладкиша, за да се изпече добре. 

Сладкишът се съчетава чудесно със следобедно кафе или сервиран с топка шоколадов или ванилов сладолед. 

Салата с паста, авокадо и сирене фета
Домашни десертчета „Баунти”
Още по-неустоим крем брюле