Кулинарен уикенд: Палачинки “канелено охлювче”

През уикенда ни се хапва сладко и тези палачинки, които са подходящи за всяка част от деня, са перфектното решение.

Какво по-хубаво от десерт и закуска в едно? С тази рецепта, която улавя най-доброто от вкуса на канеленото охлювче и на палачинките, неделният ден ще стане още по-приятен. Изискват малко повече усилия, но пък резултатът е страхотен.

Продуктите, които ще ви трябват:

За палачинките:

2 чаши брашно

1 супена лъжица бакпулвер

щипка сол

чаша и половина мляко

2 яйца

2 супени лъжици масло

1 чаена лъжица ванилов екстракт

За пълнежа:

6 супени лъжици масло на стайна температура

половин чаша кафява захар

1 супена лъжица брашно

2 чаени лъжици канела

щипка сол

За глазурата: 

чаша и половина пудра захар

3 супени лъжици мляко

половин чаена лъжица ванилов екстракт

Приготвяне:

Разтопете маслото в микровълнова фурна или на водна баня. Сместа за палачинките се прави, като първо съберем сухите съставки – брашното с бакпулвера и солта, а отделно приготвим мокрите – яйцата, масло и екстракта от ванилия. Добавете млякото при сухите съставки и го разбъркайте до хомогенна смес.

За да направите пълнежа, смесете маслото, захарта, брашното, солта и канелата в средно голяма купа. След това преместете сместа в торбичка и отрежете малко от долния й ъгъл, за да направите отвор.

Подгответе и глазурата, като смесите всичките съставки до получаването на лека и хомогенна смес.

Загрейте тигана и го напръскайте със спрей против залепване или намазнете леко. Слагайте по средно 1/3 чаша от сместа за палачинките и я гответе за 1-2 минути. След това сипете под формата на спирала пълнежа и оставете още 1-2 минути.

Обърнете палачинките и гответе още 2-3 минути. Сервирайте палачинките, като поръсите от глазурата върху тях.

4 страхотни идеи за здравословни мъфини