Кулинарен уикенд: Немски пухкави палачинки на фурна

Рецептата за така наречените Dutch Baby палачинки е перфектното съотношение между вкус и лесно приготвяне.

Традиционните немски палачинки изглеждат много по-различно от тези, които си приготвяме у нас. Познат под името “Dutch Baby”, този десерт-закуска се приготвя на фурна с много яйца и масло. Резултатът е пухкава текстура, която се топи в устата.

А за приготвянето на тези палачинки са ни нужни само няколко минути и минимално висене на котлона.

За да ги направите, ще ви трябват: 

4 яйца

2 супени лъжици захар

1 чаша пълномаслено мляко

1 чаша брашно

половин чаена лъжичка екстракт от ванилия

6 супени лъжици масло

щипка канела и сол

пудра захар за поръсване

пресни плодове или сладко за декорация

Приготвяне:

В голяма купа разбийте яйцата със захарта и след това добавете млякото, брашното, ванилията, солта и канелата. Бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Разтопете маслото в тиган, подходящ за печене във фурна. След това разнесете маслото по цялата повърхност на съда и изсипете тестото и веднага го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 230 градуса за 20-25 минути.

Сервирайте топло с декорация от пудра захар, плодове и/или сладко.