За вашия Свети Валентин събрахме три вида бонбони, които ще паснат на вкуса на всеки.
Да, винаги можете да изненадате половинката за Деня на влюбените с ягоди, потопени в шоколад. Но ако искате да вложите повече любов и усилие за повода, направете някоя от тези рецепти… или всички наведнъж.
Потърсихме три варианта бонбони – солени, здравословни и шоколадови, за да паснат на вкуса на всеки.
Кулинарен уикенд: Здравословни шоколадови бонбони с фъстъчено масло
Здравословни сурови бонбони сърца
За рецептата ще ви трябват:
60 грама овесено брашно (можете да си го направите, като блендирате до фино брашно обикновени овесени ядки)
40 грама какао
75 грама бадемово масло
3 1/2 лъжици кленов сироп (може да се замени с мед)
2 супени лъжици кокосово масло (предварително стопено)
1 опаковка от любимия ви шоколад за заливката
Приготвяне:
Смесете първо сухите съставки – овесеното брашно, какаото и солта. Към тях добавете бадемовото масло, кленовия сироп и разтопеното кокосово масло и разбъркайте добре до получаването на консистенция като лепкаво тесто.
След това поставете тестото между два листа хартия за готвене, за да разточите тестото по-лесно. Когато постигнете равномерен, но дебел блат, направете сърцата с формички за сладки. Можете да пропуснете тези стъпки и просто да направите топчета от тестото. Замразете бонбоните за 30 минути.
Разтопете шоколада, който сте избрали, на водна пара или в микровълновата фурна. Когато бонбоните са стегнали, ги забучете на шишчета и ги потопете в разтопения шоколад. Декорирайте по желание – можете да направите линии с още шоколад или да поръсите декорация със сърца или кокосови стърготини. Оставете да стегнат и им се насладете (за предпочитане с половинката).
Солени бонбони с крема сирене
Ще ви трябват:
230 грама крема сирене
чаша и половина сирене чедър
2 чаени лъжици чесън на прах
3 глави зелен лук (ситно нарязан)
щипка черен пипер и сол
Приготвяне:
Смесете всички съставки в блендер или чопър и блендирайте до получаването на хомогенна смес. Оставете малко да стегне в хладилника и след това оформете топчетата, като можете да ги оваляте в натрошени ядки, семена или билки. Сервирайте с чаша вино.
Шоколадови бонбони с бърбън
Ще ви трябват:
1 и 1/4 чаша фино смлени орехи
1/4 чаша бърбън
1/2 чаша масло
3-3/4 пудра захар
450 грама шоколад
Приготвяне:
Смесете ядките с бърбъна и оставете да се накиснат известно време – колкото повече, толкова по-добре. Във висока купа с миксер разбийте захарта и крема сиренето и тогова добавете орехите и алкохола. Разбъркайте и приберете за 45 минути в хладилник. След това оформете бонбоните и ги наредете в тавичка с хартия за печене. Оставете ги да стегнат, а след това ги потопете в разтопен шоколад. Можете да поръсите отгоре кокосови стърготини или още ядки.