Кулинарен уикенд: 3 вида домашни бонбони за Свети Валентин

За вашия Свети Валентин събрахме три вида бонбони, които ще паснат на вкуса на всеки.

Да, винаги можете да изненадате половинката за Деня на влюбените с ягоди, потопени в шоколад. Но ако искате да вложите повече любов и усилие за повода, направете някоя от тези рецепти… или всички наведнъж.

Потърсихме три варианта бонбони – солени, здравословни и шоколадови, за да паснат на вкуса на всеки.

Кулинарен уикенд: Здравословни шоколадови бонбони с фъстъчено масло

Здравословни сурови бонбони сърца

За рецептата ще ви трябват:

60 грама овесено брашно (можете да си го направите, като блендирате до фино брашно обикновени овесени ядки)

40 грама какао

75 грама бадемово масло

3 1/2 лъжици кленов сироп (може да се замени с мед)

2 супени лъжици кокосово масло (предварително стопено)

1 опаковка от любимия ви шоколад за заливката

Приготвяне:

Смесете първо сухите съставки – овесеното брашно, какаото и солта. Към тях добавете бадемовото масло, кленовия сироп и разтопеното кокосово масло и разбъркайте добре до получаването на консистенция като лепкаво тесто.

След това поставете тестото между два листа хартия за готвене, за да разточите тестото по-лесно. Когато постигнете равномерен, но дебел блат, направете сърцата с формички за сладки. Можете да пропуснете тези стъпки и просто да направите топчета от тестото. Замразете бонбоните за 30 минути.

Разтопете шоколада, който сте избрали, на водна пара или в микровълновата фурна. Когато бонбоните са стегнали, ги забучете на шишчета и ги потопете в разтопения шоколад. Декорирайте по желание – можете да направите линии с още шоколад или да поръсите декорация със сърца или кокосови стърготини. Оставете да стегнат и им се насладете (за предпочитане с половинката).

Солени бонбони с крема сирене

Ще ви трябват:

230 грама крема сирене

чаша и половина сирене чедър

2 чаени лъжици чесън на прах

3 глави зелен лук (ситно нарязан)

щипка черен пипер и сол

Приготвяне: 

Смесете всички съставки в блендер или чопър и блендирайте до получаването на хомогенна смес. Оставете малко да стегне в хладилника и след това оформете топчетата, като можете да ги оваляте в натрошени ядки, семена или билки. Сервирайте с чаша вино.

Шоколадови бонбони с бърбън

Ще ви трябват:

1 и 1/4 чаша фино смлени орехи

1/4 чаша бърбън

1/2 чаша масло

3-3/4 пудра захар

450 грама шоколад

Приготвяне: 

Смесете ядките с бърбъна и оставете да се накиснат известно време – колкото повече, толкова по-добре. Във висока купа с миксер разбийте захарта и крема сиренето и тогова добавете орехите и алкохола. Разбъркайте и приберете за 45 минути в хладилник. След това оформете бонбоните и ги наредете в тавичка с хартия за печене. Оставете ги да стегнат, а след това ги потопете в разтопен шоколад. Можете да поръсите отгоре кокосови стърготини или още ядки.

Свети Валентин ще е най-романтичен за тези четири зодии

Hero SliderPopular