Кулинарен уикенд: Здравословен сладолед с банани и боровинки без захар

Летните жеги продължават да предизвикват желанието да хапнем нещо разхлаждащо – какво друго, ако не сладолед.

Днес ви поднасяме идея за нискокалоричен сладолед без захар, който няма да се отрази на режима ви на хранене, но ще достави сладко удоволствие на всички на масата.

Необходими продукти:

4 банана

1/4 чаша сироп от агаве

1/2 чаша неподсладено бадемово мляко

1 чаша замразени боровинки

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на резени бананите, поставете ги в пликче с вакуумно затваряне или в контейнер, подходящ за замразяване. Оставете във фризера за поне 6 часа или за цяла нощ. В блендер или робот разбийте бананите на пюре заедно с 2 с.л. агаве и 1/4 чаша бадемово мляко. Изсипете сместа в кутия за сладолед, покрийте и сложете във фризера. Почистете купата на робота, след това изсипете боровинките и останалите количества сироп от агаве и бадемово мляко и разбивайте, докато не се получи гладка смес. Извадете банановата смес, изсипете към нея боровинковата и с гумена шпатула внимателно разбъркайте. Покрийте и оставете да се замразява, докато се стегне леко, за около 30 минути. Сервирайте с плодове.