Кулинарен уикенд: студен карамелен пай

Вкусен и разхлаждащ пай, който всички ще харесат. Пригответе го в събота вечерта и му се насладете в неделя през деня.

Необходими продукти

2 грахамови(по желание) кори(големи, около 22 см)
6 с.л. масло
200 гр настърган кокос
1 чаша натрошени американски орехи
400 гр подсладено кондензирано мляко
1 пакетче крема сирене
450 гр бита сметана
340 гр карамелен топинг за сладолед

Начин на приготвяне

Поставете маслото в средно голям тиган и разтопете на средна температура. Добавете кокоса и орехите, разбъркайте. Запържете леко, докато орехите и кокоса се позапекат, за около 5 минути. Дръпнете от котлона. В голяма купа смесете кондензираното мляко и крема сиренето и разбийте, докато бухне. Изсипете сметаната. Нанесете около 1/4 от сместа върху всяка от грахамовите кори и полейте всяка с 1/4 от карамеления топинг. Доизсипете сместа с крема сиренето и отново полейте с карамел. Всеки пай поръсете със сместа от кокос и орехи. Сложете го в хладилника за през нощта.

Запечено сирене бри

Кулинарен уикенд: шоколадов мус с плодове
Кулинарен уикенд: Ягодова сангрия
В кулинарния блог днес: гурме наслади за всички сетива