Кулинарен уикенд: Парфе с череши

Днес ви предлагаме да си приготвите този лесен сезонен десерт, идеален за горещите дни!

Какво ви е нужно:

2 купички обезкостени и нарязани череши

1/3 ч.ч. вода

2 с.л. балсамов оцет

1 кофичка кисело мляко

1 с.л. настъргана лимонова кора

1 с.л. бадемов екстракт

ядки по желание, с които да поръсите отгоре

снимка: kirantarun

Как да го приготвите

Включете котлона на средна температура и поставете нарязаните череши и водата в дълбок тиган. Намачкайте част от тях и разбъркайте, докато сокът им се смеси добре с водата. Добавете към тях балсамовия оцет и разбъркайте. Махнете тигана от котлона и оставете за известно време, за да може сместа да се охлади напълно.

Смесете лимоновата кора и бадемовия екстракт с киселото мляко. Разпределете сместа на дъното на десертни купички, а след това залейте с черешовия микс. Отгоре поръсете с ядките. Сервирайте охладено.