Кулинарен уикенд: Мъфини с тиква, мед и орехи

Краят на седмицата е и сладичкото е нещо задължително в този момент.

А какво по-подходящо от едни изкушаващи мъфини? Този път ви предлагаме една рецепта за вкусните десертчета с тиква, мед и орехи, от които просто ще останете безмълвни. Ето я:

Необходими продукти (за 12 порции):

250 г брашно
1 яйце
250 г кисело мляко
100 г захар
100 г мед
100 г масло
1 ч.л. бакпулвер
200 г тиква
2 ч.л. канела
100 г орехи

Начин на приготвяне:

Тестото за мъфините се приготвя като най-напред се разбива яйцето със захарта, а след това се добавя киселото мляко и меда. Продуктите се разбиват, а след това при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло на тънка струйка. Смесените и пресети брашно, бакпулвер и канела също се добавят към сместа и всичко се разбива до получаването на гладка смес. 

Към нея се прибавя настърганата и много добре отцедена тиква, а също и счуканите орехи. Всичко се разбърква. Разпределя се във форми за мъфини с помощта на лъжица. За предпочитане е да се използва метална тава за мъфини, като във всяка купичка е поставена хартийка за мъфин. В нея се разпределя сместа. 
Мъфините се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути, като фурната не се отваря по време на печенето.
Шведски трюфели с шоколад и кокос
Още по-неустоим крем брюле