Кулинарен уикенд: лесни какаови бисквити

Лесните какаови бисквити ще ви очароват с хрупкава коричка и мек център – една истински неустоима комбинация. 

Какво ви е нужно
1 чаша брашно
1/2 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
1 пакетче масло
7 с.л. какао
2/3 чаша захар
1/3 чаша кафява захар
1/3 чаша нискомаслено кисело мляко
1 ч.л. лъжица ванилов екстракт (или пакетче ванилия) 
Как да ги приготвите
В голяма купа смесете брашното, содата и солта. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Махнете го от котлона и към него добавете какаото и двата вида захар. Докато разбърквате, добавете киселото мляко и ванилията. Трябва да се получи еднородна смес. 
Изсипете сместа в купата, където предварително са смесени брашното и содата. Разбъркайте добре. 
Загрейте фурната на 180 C. В широка тава поставете лист хартия за печене и с помощта на лъжица разпределете сместа отгоре, като оставяте разстояние, защото бисквитките се надуват при печене. 
Печете 10-15 мин, докато отгоре станат твърди, но не ги оставяйте за повече, защото ще станат прекалено твърди. След като ги извадите от фурната ги оставете да се охладят в тавата. 
Как поддържат форма французойките
Храните, които са враг на добрата форма
4+1 апетитни рецепти за обяд, от които не се пълнее