Кулинарен уикенд: италиански бисквити Amaretti

Амарети са малки бисквитки, леки като перце с невероятен аромат и вкус на бадеми.

Те са въздушни, деликатни и безкрайно лесни за приготвяне. 

Необходими продукти(за 30 броя)

2 и ½ чаши бадемово брашно или 3 чаши ситно смлени бадеми
1 и ¼ чаша пудра захар
3 белтъка
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 чаена лъжичка екстракт от бадем
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

1. Предварително загрейте фурната на 150 градуса и постелете хартия за печене.
2. Смесете бадемовото брашно и захарта, добавете екстрактите от ванилия и бадем и с помощта на миксер или кухненски робот разбъркайте за няколко секунди. Добавете яйцата едно по едно и продължете бъркането, до получаване на хомогенна смес.
3. С помощта на чаена лъжичка поставете желаното количество от сместа върху хартията и поръсете с пудра захар.
4. Печете около 25-30 минути или до придобиване на златист цвят.
5. Охладете добре преди да сервирате. В началото ще са по-лепкави, но след ден-два ще придобият приятна хрупкава консистенция. А ако ги харесвате лепкави, печете ги само 20-25 минути.

Амарети са изключително вкусни за похапване и така, но може да се използват за овкусяване на кексове, палачинки и сладкиши, ако бъдат стрити на прах.

Кулинарен уикенд: страхотни рецепти, с които да зарадвате децата!
Кулинарен уикенд: Салата с паста, моцарела и пармезан
В кулинарния блог днес: гурме наслади за всички сетива