Кулинарен уикенд: Браунита с малини и морска сол

Предлагаме ви рецепта за малко по-различно брауни – нестандартна комбинация от сладки малини, морска сол и кафява захар, богат шоколадов вкус, топящо се в устата и с много лек солен вкус, който обогатява гурме изживяването.

Необходими продукти

170 гр. малини
3 големи яйца
1 чаша брашно
2 чаши кафява захар
200 гр. черен шоколад
1/2 чаша какао на прах
1/2 ч.л. едра морска сол
100 гр. млечен шоколад
1/2 ч.л. фина морска сол
1 чаша масло

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавичка 20х20 см с хартия за печене. Смесете черния, млечния шоколад, захарта и маслото в купа за микровълнова и я загрейте в микровълновата на средна мощност за около2 минути, като разбърквате на всеки 20-30 секунди, докато шоколадът и маслото се стопят и сместа придобие вид на паста. Оставете я да изстине леко.

Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате добре след всяко. Отгоре изсипете брашното и какаото и разбъркайте с голяма шпатула, докато попие.

Добавете половината от малините и изсипете в тавичката, като загладите повърхността. Наредете останалите малини отгоре и поръсете с морска сол.

Печете на скара в средата за около 65-75 минути или докато при теста с клечката за зъби по нея полепне съвсем малко. Оставете да изстине на стайна температура, след това покрийте и оставете в хладилника за поне два часа или за цяла нощ преди да сервирате.

Студен карамелен пай

Шоколадов мус с плодове
Ягодова сангрия