Есенни мъфини с ябълка и канела

Мъфините винаги са чудесна идея за снак, а когато са пълнозърнести са още по-любими

Есента ухае на ябълка и канела, затова ви предлагаме едни много лесни и още по-вкусни мъфини, които да си направите още днес. Вместо бяло брашно, ви препоръчваме да използвате пълнозърнесто, за да си спестите чувството на вина заради многото калории.

Какво ви е необходимо?

2 ч.ч пълнозърнесто брашно

1 с.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. канела

3/4 ч.ч. обезмаслено прясно мляко

2 белтъка

1/4 ч.ч. олио

1/4 ч.ч. мед

1 ч.ч. нярязани ябълки

Как да ги приготвите?

Загрейте фурната на 190 градуса, а във формата за мъфините поставете малко мазнина, за да не залепват. Хубаво е да използвате и хартиени формички, за още по-добри резултати.

Разбийте белтъците на сняг.

В отделна купа смесете всички сухи съставки.

В друга купа смесете останалите съставки и внимателно и бавно добавете разбитите белтъци. После прибавете и миксираните сухи съставки. Бъркайте докато не се получи еднородна смес.

Напълнете формичките със сместа и печете около 20 минути, докато мъфините получат лек кафяв загар.

Добър апетит!