Есенен десерт с круши: бърз, лесен и много вкусен

Десертите с яълка и канела са абсолютно демоде този сезон

Ако искате да си приготвите десерт, който да не изисква много време и усилия, то нашето есенно предложение с круши е именно това, което търсите.

Най-хубавото при този десерт е, че няма да ви се наложи да използвате много продукти, ще го направите много бързо и не на последно място – със сигурност ще се хареса на всички. 

Какво ще ви е необходимо?

2 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. олио

1 1/2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

1 ванилия

350-400 гр круши (нарязани на кубчета)

2 щипки канела (по желание)

50-60 гр пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта в отделен съд докато захарта се разтопи, после прибавете олиото и отново разбъркайте. Бакпулвера и ванилията добавете към брашното, а след което ги прибавете към вече готовата смес с яйца, захар и олио.

Нарязаните на кубчета круши и канелата се добавят последни към сместа, като е важно добре да разбъркате всички съставки, така че плодовете да не останат на повърхността.

В средно дълбока тавичка, намазана с олио, изсипете цялата смес и я разпределете равномерно. Изпечете десерта в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 30 минути. След като се охлади, го поръсете с пудра захар и поднесете с усмиква.

Приятен апетит!

tips