Джинджифилови къщички

Ако не те плашат десерти, които изискват повече време и внимание, предлагаме ти да опиташ ето тези джинджифилови къщички. Освен че са вкусни, радват окото и определено ще се забавляваш, докато ги изработваш.

Съставки за тестото:

• 50 грама. масло
• 175 гр. кафява захар
• От 175 г меласа
• 1 ½ чаена лъжичка канела
• 1 ½ чаена лъжичка джинджифил
• 1 щипка сол
• 125 гр. мляко
• 1 супена лъжица бакпулвер
• 875 гр. брашно

Приготвяне:

В тенджера сложи маслото, кафявата захар, меласата, канелата, джинджифила и солта и разбърквай на слаб огън, докато захарта се разтвори (около 10 минути).

Пресей брашното с бакпулвера и ги постави в голяма купа. Добави млякото и разбъркай с миксер. В началото включи миксера на по-ниска скорост, а след това на средна скорост, докато тестото стане гладко.

Остави тестото в хладилника за поне 1 час или дори до следващия ден.

Рецепта за глазурата

Съставки:

• 2 белтъка (от големи яйца)
• 4 чаши пудра захар
• Сока на един лимон
• Боя за готвене в малко количество

Приготвяне:

Разбий белтъците с миксер. Добави пудрата захар и лимоновия сок и разбивай в началото на ниска скорост, а после на по-висока, докато се стегне, което отнема около 5 минути. Ако искаш да “обличеш” в цвят своето творение, добави към сместа малко боя за готвене.

Виж още:
Тарта с лешникова пралина без печене
Коктейлни хапки с крема сирене
Детокс салата с киноа и червени боровинки