Дали като следобедна закуска, или направо за обяд, тази домашна нутела ще замени купешката, без да пречи на диетата ви за лятото.
Рецептата е напълно веган и без много калории, а несъмнено ще задоволинуждата ви за нещо шоколадово по средата на деня. Най-голямата разлика от класическата нутела е в текстурата, но сме готови да преглътнем тази разлика, ако това значи, че ще си спестим вредните съставки.
За да направите домашния шоколад, ще ви трябват:
150 грама фурми, накиснати предварително
150 грама лешници
2 супени лъжици какао
щипка сол
Приготвяне:
Смесвате всички съставки в блендера и с малка част от водата на фурмите блендирате до хомогенна смес.
За да направите рецептата по-интересна, може да добавите малко ванилия за аромат.