Домашен сладолед

Никога не е твърде студено за сладолед!

Какви продукти са ти нужни:
6 жълтъка
половин к.ч. захар
300 мл прясно мляко
300 мл течна сметана
2 пакетчета ванилия
по желание: плодове, бисквити, ядки, какао на прах

В голям съд се разбиват жълтъците със захарта. Млякото, сметаната и ванилията се изсипват в тенджера и се слагат на котлон, докато сместа заври. Сваля се от котлона и след това към тях, при непрекъснато бъркане, се прибавя жълтъчно-захарната смес на тънка струйка. Бърка се, докато се сгъсти. Според предпочитанията ти, към сладоледа може да се добавят ситно нарязани плодове, ядки, натрошени бисквити и/или какао. Охлаждаш в камера, като разбъркваш на всеки 20 минути, докато замръзне.