Десерт с яйчен крем с аромат на ванилия

Вместо кекс, поднесете сладкиш с ванилов яйчен крем, който ще се хареса на всички.

Необходими продукти

2 листа бутер тесто, размразено
1 1/2 чаши мляко(375 мл)
1 1/2 чаши сметана(375 мл)
60 гр. обезсолено масло
2 ч.л. ванилов есктракт
2/3 чаша пудра захар(150 гр.)
1/3 чаша царевично брашно(50 гр.)
1/2 чаша вода(125 мл)
6 жълтъка
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене. Върху всеки лист тесто сложете лист хартия за печене и поставете отгоре още една формичка за печене като тежест. Печете за 20-25 минути или докато тестото стане златисто. След това оставете да изстине напълно. С помощта на назъбен нож нарежете тестените листове до 22 см квадрат. Оставете ги настрана.

Изсипете млякото, сметаната, маслото, ванилията и захарта в средно голяма тенджера и оставете на котлона на средна температура, докато заври. Махнете от огъня. Смесете царевичното брашно и водата и заедно с жълтъците излейте с бъркане в горещото мляко. Върнете сместа на котлона, бъркайки, докато кипне отново. Бъркайте около минута или докато се сгъсти. Поставете един лист тесто в тортена форма, покрита с готварска хартия. Изсипете яйчения крем и покрийте с другия лист тесто. Натиснете внимателно. Оставете в хладилника за около 3-4 часа. Поръсете с пудра захар за украса и сервирайте.

Eat Cook Love: Пухкав рикота мус с филе от сьомга
Домашни бисквити само с три съставки

Банани в сироп от карамел