Чийзкейк с бял шоколад и малини

Вкусен чийзкейк, с който ще впечатлите и семейството, и гости.

С малко въображение в декорацията ще получите чудесен десерт, който ще разнообрази варианта с класическата торта. Спокойно може да сервирате и по специален повод.

Необходими продукти

1 чаша натрошени шоколадови бисквити
3 с.л. захар
1/4 чаша масло, разтопено
1 пакетче замразени малини
2 с.л. захар
2 ч.л. царевично нишесте
1/2 чаша вода
2 чаши бял шоколад на стърготини
1/2 чаша сметана
3 пакетчета сирене крема
1/2 чаша захар
3 яйца
1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне

В средно голяма купа разбъркайте натрошените бисквити, трите лъжици захар и маслото. Разстелете сместа на дъното на форма за торти с диаметър 23 сантиметра. В тенджера смесете малините, двете лъжици захар, царевичното нишесте и водата. Оставете да кипне и да покипи за 5 минути, или докато се сгъсти. Прецедете през цедка, за да махнете зрънцата от малините. Загрейте фурната на 165 градуса. На водна баня разтопете белия шоколад със сметаната, разбърквайки често, докато стане гладка смес. В голяма купа разбъркайте крема сиренето, половин чаша захар. Вътре разбийте яйцата, но едно по едно. Сипете и ванилията, и белия шоколад. Изсипете половината от тестото върху кората във формичката, отгоре полейте три супени лъжици от малиновия сироп, изсипете останалата част от тестото и отново полейте с три супени лъжици сироп. С върха на ножа “изрисувайте” сиропа, за да създадете мраморен ефект. Печете между 55 и 60 минути или по ваша преценка. Оставете да се охлади, покрийте с фолио и оставете в хладилника за 8 часа преди да махнете чийзкейка от формичката. Сервирайте полят с останалия малинов сироп.

Една забавна рецепта за шарени шоколадови трюфели
Бисквити с пълнеж с три съставки
Мъфини с лимони и кисело мляко
3 лесни рецепти в чаша

Мъфини без яйца и масло