Бананова торта с фъстъчено масло

Една от най-лесните рецепти за торта е тази за бананова торта с глазура от фъстъчено масло. Най-хубавото е, че покафенелите узрели банани са идеални, за да си я приготвите и така им намирате приложение, вместо да се чудите какво да ги правите.

Какво ви е ноебходимо?

За тортата:

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.ч. масло

1 1/2 ч.ч. захар

2 големи яйца

1 ч.ч. гръцки йогурт

1 ч.л. екстракт от ванилия

3 кафяви/узряли банани

За глазурата:

1/2 ч.ч. масло

1/2 ч.ч. фъстъчено масло

3 ч.ч. пудра захар

1/3 ч.ч. прясно мляко

1 ч.л. екстракт от ванилия

Как да си я приготвите?

Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с мазнина тавичката в която ще печете тортата.

В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта.

В друга голяма купа изсипете маслото и захарта и бъркайте докато захарта не се разтопи. Разбийте яйцата едно по едно и добавете гръцкия йогурт и ванилията. Намачкайте бананите и добавете и тях.

Добавете сухите съставки (от средно голямата купа) и бъркайте докато не получите хомогенна смес. Изсипете сместа в тавичката, като се стараете да е равномерно разпределена.

Печете около 30 минути и изчакайте докато тортата изстине напълно.

Докато чакате, пригответе глазурата. В купа, с помощта на миксер, изсипете и разбъркайте маслото и фъстъченото масло. След това прибавете пудрата захар, постепено по 1/4 от чашата. Разбийте на по-висока скорост, докато захарта не се абсорбира напълно. Добавете млякото и ванилията и отново разбийте.

Глазурата разнесете по тортата, разрежете на квадрати и сервирайте.

Бележка: Тортата издържа около 3-4 дни като с всеки ден става все по-вкусна.

Снимки: Two Peas And Their Pod