Рокля тип кафтан – най-удобният летен тренд

Големите жеги вече са тук! И колкото и да чакахме слънчевите дни, когато не сме на плажа с коктейл в ръка, е трудно да издържаме на високите температури всеки ден.

Затова основният арсенал на летния гардероб са леки, ефирни материи, в които кожата може да диша, предпазена е от слънцето, но не за сметка на стилната визия.

В пролетно-летните колекции на големите модни къщи, които се стараят да задоволят всички капризи на сезона, се заформи трендът на роклята тип кафтан.

Този модел обикновено се прави от красиви, леки платове, развяващи се от всеки удар на вятъра. Освен, че са много ефектни и ги видяхме обиграни във всевъзможни цветове на подиума, те са и невероятно комфортни за големите жеги.

Най-хубавото на роклята тип кафтан е, че може да бъде и ежедневен тоалет, и по-делови такъв. Може да прекарате с нея и романтичните й силуети релаксираща сутрин на верандата, а после да отидете на работна среща.

Вижте какви са прочитите на роклята тип кафтан на модни виртуози като Valentino, Chanel, Alberta Ferretti и Oscar de la Renta.

Fashion Gallery