Предмети за хващане

Направихме прощъпулник на хлапетата два месеца след прохождането им. Причината? Все не можехме да съберем всички желаещи за шоуто на едно място.

Или татко Ники беше някъде в командировка, или баба Мария от Варна все не можеше да улучи подходящото време за гостуване. А и нали трябваше да поканим приятели с тичащо дете… в момент, в който повечето деца си бяха по къщите с течащи носове и други неприятни за родителите им симптоми.

В крайна сметка успяхме да си изберем ден и подготвихме всичко внимателно… Мама опече вкусна питка. Ива доведе припкащата чаровница Карина. Детегледачката Ева помогна за организирането на пространството. Първоначално си помислихме да сложим някакви нестандартни предмети – просто, за да вкараме още чувство за хумор в и без това заредената с позитивна енергия традиция. После с Ники си казахме – ще импровизираме – а после ще интерпретираме…

Подредихме всичко, което ни попадна пред погледа – за Кая върху розова кърпа, а за Тео – върху синя. Да се знае, както се казва, че са момче и момиче. Имаше фотоапарат, диктофон, химикалка, книга, гребен, макаричка, отвертка… Имаше още международен паспорт, кубче (символ за нещо, с което се строи), една дизайнерска играчка с глава на музикална касетка (каквито вече няма)… и някои други неща.

След продължително колебание, и типично в женски стил, Кая грабна три неща наведнъж – синята макаричка, отвертката и диктофона – и до днес се опитвам да интерпретирам комбинацията в посока евентуална бъдеща професия, отвъд очевидните шивачка, монтажистка и репортер.

Тео беше доста по-бърз и директен. Той просто си взе химикалката. Да се знае отсега кой е шефът! Разбира се, както се казва в такива случаи – нека да растат здрави, а професията сама ще ги намери. И без това предметите днес, няма да имат нищо общо с предметите утре. Каквато беше и съдбата на музикалната касетка, с която моето поколение е израснало.

Като говорим за предмети – най-актуалният в нашия дом в момента е играчката за теглене и бутане, тъй като Кая и Тео откриват необятния свят на ходенето най-вече с нейна помощ.

В списание GRAZIA пък усилено работим върху броя, посветен на десетата ни годишнина. И търсим най-актуалните предмети, които всяка вярваща в себе си и в грациозността си жена трябва да притежава. Решили сме да изберем десет иконични неща, които да покажем ексклузивно на страниците си. Надяваме се да открием перфектната комбинация.


Щрак, Кая и Тео на портрет!
Twin Picks: Усещане за празник
Омекотяване на времето