Омекотяване на времето

В началото на октомври се събудих горда притежателка на roll-on коректор за бръчки на околоочния контур. Подобно на хилядите почитателки на списание GRAZIA и аз се сдобих с козметичен продукт от престижната колекция на козметичния бранд Decleor за многократно по-ниска цена от реалната. При това в истински размер!

И се почувствах изкушена и длъжна да опитам ефекта му върху собственото си лице. Все пак съм главен редактор на GRAZIA. Не може списанието, което “строя” всеки месец, да е на пазара с продукт, чийто качества са мистерия за авторите му. Експериментът вървеше в компанията на Кая и Тео, и съпруга ми Ники.

По съвпадение в този период четиримата си направихме импровизирано пътуване до Гърция, извън сезона, което ни изненада със статута си на съвсем-не-лоша-идея. Почти пустият курорт на юг от нас се оказа истински оазис на брега на морето. Компанията – няколко семейства от Хамбург, плюс още няколко от Лион и Манчестър… Без руска и македонска реч. Без горещи следобеди, в които се чудиш как да избягаш от слънцето и осите. Без армия от комари, решили да си устроят угощение с нищо неподозиращото ти тяло. С много плодов фреш и прясно изпечени палачинки. С излежаване близо до морския бряг, без задължителния модерен бански за сезона. С почукване на детски крачета по дървен кей, над прозрачно синя вода… И хоризонт, в чийто уют се поклащат дъвени лодки. Е как да не ти се изгладят бръчките!

Пространството, което обитавахме в рамките на оазиса ни провокираше и с успокояващия си дизайн. Друго си е на рецепцията да те посрещне усмихнато момиче в риза от органичен памук, падаща свободно по тялото ѝ като домашна роба. Веднага те освобождава от предразсъдъците, свързани със стила ти на обличане на обществено място…

„Хотелът ни предразполага към пълен релакс!”, допълва момичето и ни оставя свободно да изследваме лежерното спокойствие около нас. Дори близнаците се заразяват от това истинско омекотяване на сетивата. В рамките на тези дни двамата правят първите си крачки с наша помощ, опитват за първи път коричка от прясно изпечен хляб, Кая възторжено комуникира със симпатична котка, Тео се смее от сърце, докато татко му го люлее напред-назад в свободно окачените тук-там детски люлки, двамата попиват жадно от ентусиазма на тригодишно гръцко хлапе, което кой знае защо ги приема като равни и те му отвръщат със същото без колебание… Накрая получават като награда огромна плюшена мишка – за спомен от първото им излизане зад граница…

Сещам се, че започнах разказа си с ексклузивния roll-on коректор за бръчки на Decleor, който този месец радва феновете на списанието ни. Освен, че наистина се справя с предизвикателството „омекотяване” на бръчките около очите, присъствието му в козметичния ми несесер със сигурност омекотява и преживяванията ми… Сега се чувствам подмладена и заредена за новия сезон и си доказвам за пореден път, че почивката тип „циганско лято” е един истински бисер в несесера на ваканционните дни, които ни се полагат през годината. Препоръчвам я на всеки!

На път по две
“Щипки” от живота на една работеща майка
Twin Picks: Мечти за зелено безвремие
Twin Picks: Шапки горе!