Прочутите арменски сладки

Арменски курабии

Продукти:

NB: използвайте една и съща мерителна чаша

1 ч.ч. разтопено масло (около 180 г)
2 ч.ч. пудра захар, 1 пръст под ръба
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
пудра захар за овалване

Разтопете маслото. Прецедете го два пъти. Пресейте пудрата захар един път и я добавете към маслото. Разбийте хубаво с миксер. Пресейте брашното два пъти, добавете ванилията и на части го смесете с масления крем. Разбъркайте добре. Ще получите леко ронлива смес за тесто. Оставете я да почине в хладилника за половин час. Сложете хартия за печене в тава. Загрейте фурната на 110 градуса. Оформете с ръце топчета с големина на орех и ги подредете в тавата. Печете 12-13 минути. Извадете ги, оставете ги да починат няколко минутки и още топли ги оваляйте внимателно в пудра захар. Съхранявайте в кутия с капак на стайна температура.

Да ви е сладко и до нови срещи! 🙂
Предястие, от което ще си оближете пръстите
Готвенето с децата възпитава усет към естетика, въображение и творчество
Пиле с ориз, броколи и сирене чедар