Нашият семеен пикник край Паничище

Здравейте,

Казвам се Ани. За мен е огромно удоволствие да се присъединя към екипа на Miss Bloom. В моята рубрика ще споделям с вас вкусни рецепти и още нещо.
 
В първата ми публикация ще ви заведа на нашия импровизиран семеен пикник, който си направихме през уикенда. Съпругът ми имаше служебна работа в Паничище, а на мен от известно време много ми се излизаше извън София. Понякога имам чувството, че се задушавам в големия град и душата ми копнее за малко зеленина и чист въздух. Хрумна ми да отидем всички заедно през уикенда и да съчетаем полезното с приятното като си направим и пикник сред природата. Оказа се чудесна идея. В неделя сложихме пълната кошница и бебешката количка в багажника, натоварихме децата и тръгнахме на път.

Паничище е само на 100 км от София, а природата му е невероятна. Градчето се намира високо в Рила планина, все още не е презастроен от хотели, със страхотна борова гора и хубави поляни.

Беше пълно с диворастящи гъби и диви ягоди.

След като хапнахме, Аида веднага си намери две приятелки, с които да играе на топка и едно коте, което да тормози, а Бети направи пълна инвентаризация на всички купички и чиниики върху брезента. Направихме си и хубава разходка сред околностите, докато Бети поспа в количката. Мен ме заболя главата от чистия въздух и се наложи спешно да ми оказажат първа помощ с чаша кафе. Мисля, че всички бяхме много доволни, защото когато си тръгнахме Аида ме попита в колата кога пак ще ходим на пикник. Бяхме изморени, но и щастливи, че си подарихме един ден сред природата, която за пореден път ме удиви колко е красива в различните сезони.

Тук ни снима Аида.

А сега да ви споделя какво приготви мама за хапване за пикника..

Вижте рецептите на Ани на страница ii