Гурме изкушения и нови предизвикателства

Пролетта дойде и с нея настъпиха и някои промени около мен. Успоредно със започването на детска ясла на малката Беатрис, започнах и нов проект във „Вкуснотека“.

Знаете, че обичам предизвикателствата, защото те ме стимулират да се развивам и да развихрям въображението си. Убедена съм, че когато човек вярва напълно в своите способности може да постигне всичко, за което мечтае.
Затова скочих отново и с огромно желание се впуснах в новия проект, който нарекох „Гурме с магазин ‚Дар от Боговете‘ и Вкуснотека“. В него ще представя на читателите ми 10 вкусни, гурме рецепти, всяка седмица по една, приготвени с продукти, любезно предоставени от магазин „Дар от Боговете“. За мен ще бъде истинско удоволствие да опитам от висококачествените им продукти и да експериментирам с тях.  
До момента представих в блога три рецепти – Карамелен мус с карамелизиран ананас, приготвен с френския шоколад Valhrona, Коктейлни хапки от круша с мус от синьо сирене и прошуто и десерт Пана кота с бял шоколад, малиново и манго желе. Тази седмица ще представя рецепта за Киш с аспержи, артишок и козе сирене. 
Подбирам такива рецепти, в които специалните продукти могат да бъдат заменени с други и отново рецептата да бъде успешно изпълнена, макар и с малко по-различен вкус. Следете рубриката в блога. Надявам се да успея да ви заинтригувам 🙂
А тук днес ще ви представя една не по-малко гурме рецепта за десерт Маскарпоне мус с бишкоти и ягоди. Тя е пример за това как с изостанали продукти човек за нула време може да „скалъпи“ един много стилен и вкусен десерт.

Необходими са ви следните продукти:
250 г сирене Маскарпоне
120 мл заквасена сметана
2 с.л. пудра захар
кората от един лимон
1 с.л. лимонов сок
1 ванилия

Ягоди
4 с.л. захар
1 ч.л. нишесте
Бишкоти Саворяди
Прясно мляко за напояване

Ягодите се измиват, нарязват се на ситно и се кипват, заедно с 4 с.л. захар и 1 ч.л. нишесте, докато се сгъстят като сладко.

В купа разбъркайте с лъжица сиренето Маскарпоне, заквасената сметана, 2 с.л. пудрата захар, лимоновата кора, лимоновия сок и ванилията, докато получите гладък крем.
В чаши се слагат на дъното напоени, натрошени бишкоти, слагат се разрязани половини ягоди по стената, след това се редуват крем, сладкото от ягоди, пак напоени, натрошени бишкоти, крем и накрая се поръсва с какао. Декорирах с нарязани ветрилообразно ягоди. Десертът се охлажда за няколко часа преди поднасяне.
До нови срещи!
Пухкав рикота мус, обвит от нежно пушено филе от сьомга
Любимите храни от детството, които ни напомнят с носталгия за миналото