За Лондон с любов и още нещо

Здравейте, ето ме и мен. Съвсем скоро се върнах от Лондон и да ви кажа честно, имам малко смесени чувства. Първо – времето не е моето: студ, мрачно и дъждовно… Но пък някак му отива.

Коледната украса, милионите пазаруващи и греяно вино muled wine много точно се вписваха като контрапункт. За 3-4 дни, и като се има предвид, че това ми е четвърто ходене в Лондон, избрах да посетя само любимите си места, разбира се, незасенчените шопинг местенца, двата ми любими ресторанта и метрото, което за мен беше атракция.

Модата по улиците като че ли липсваше. Много студено и мрачно за да сме достатъчно модерни, но това определено не важеше за мъжката аудитория. Те по изключително атрактивен начин бяха едновременно облечени и съблечени. Нагледно видях как може да се комбинира мъжки костюм с дебел балтон, ръкавици, шал и мокасини, обути на бос крак. И, както се досещате, според последните модни тенденции, мъжкият панталон е силно втален в прасеца и с дължина един пръст под глезена. Но на лондончани май не им пука след като и дамите се разхождаха със скъпи палта и сандали. Интересно, ексцентрично, но не до там топло. Едни от ултра модерните и стилни жени в Лондон отново бяха азиатките.

Истината е, че витрините, любимите ми марки и цялата празнична атмосфера бяха завладяли всичко. Ето и едни от модните намигвания от британската столица. Класиката на Manolo Blahnik в червено, уникалността на Chanel, кежуъл стила на Topshop, забележителността на Christian Louboutin и сладките аксесоари на Ted Baker.

В следващите теми ще ви разкажа за любимите ми ресторанти в Лондон и малко интересни факти за тях, а до тогава бъдете спокойни, красиви и модни!

Весела