Милано и Истанбул: Презареждане!

Здравейте, момичета!

В днешния си пост съвсем накратко ще споделя с вас местата, където побързах да се заредя със свежа атмосфера и с вдъхновение за мода с идването на този сезон.
Имам тази потребност след края на всяка зима – да посетя други места и да сменя перспективата, да се заредя с настроение. И, разбира се, с идеи за следващите си колекции. 
Дори в момента ви пиша от невероятния Истанбул. Тук съм основно заради работата си, избирайки материите за новите ни дрехи с марка Vincit. Но, разбира се, градът на Босфора не е място, което може да остави сетивата ти безучастни, дори когато пътуването е по делови повод. 
Тук всяка крачка е изпълнена с толкова екзотика и в същото време с ултрамодерния ритъм на осмия най-голям град в света… Имаме невероятен късмет, че се намираме на няколко часа път с кола от този неописуемо пъстър мегаполис. Затова препоръчвам на всяка от вас, която все още не е усетила магията на Истанбул, да си подари при първа възможност това изживяване. 
А на тези, които вече са в плен на магията му… всъщност е излишно да казвам каквото и да е! Те самите със сигурност искат още и още. 
По-рано през годината пък прекарах няколко дни в Милано. След края на студените месеци имахме нужда да разгледаме нови тенденции, да се потопим в италианската афера, да хапнем паста, да пийнем вино, да се загледаме в красивите италианки и… италианци, да се огледаме във витрините, да обсъдим цветовете и материите и така… неусетно си изпуснахме самолета :)))) 
Но въпреки това… коктейлите компенсираха всичко останало 🙂 
По време на престоя ни съвсем случайно срещнахме дизайнера Philip Plein, всеобщ любимец както и на мен самата. Направихме си една снимка за спомен (за наш спомен, разбира се), но ми стана много мило, когато той ми каза, че имам “nice jacket”, а точно “nice jacket-a”, с който съм на снимката е част от пролетната ни колекция 🙂 
Няма как да не ти стане приятно от подобен комплимент на световно признат дизайнер. Той си няма на понятие, че и аз, както той, се занимавам с дрехи и колко ме ласкае неговата оценка.