Звездни грим акценти за лятото

Тенът на лицето е най-сексапилната основа за грим, която някога можем да имаме и чакаме цяла година, за да можем да създаваме върху нея грим творенията си.

Звездните похвати ни подсказват идеи, които с удоволствие дорисуваме върху лицето си.

Каквито и да са тенденциите, през лятото преди всичко подчертаваме тена си с бронзиращи продукти, използваме момента да добавим доза сексапил с акцент върху устните или върху очите. Временно даваме релакс на кожата от фон дьо тена, тежките спирали, плътната очна линия и за вечерен грим акцентираме върху очите само с игра на нюансите на сенките.

ВЛАСТТА НА БРОНЗА

Възползваме се от бронзирането през цялата година, но лятото ни дава привилегията да го правим с възможно най-малко продукти и да постигаме най-естествения ефект. Ефектът на кожата „целуната от слънцето“ няма нужда да се постига с много движения, а само с леко докосване на бронзиращата пудра и хайлайтера по ключови места като челото, брадичката и костта на носа.

Съвет:

Младост, свежест и сексапил – за вечерна визия добавете повече светлина с помощта на хайлайтър или златист пигмент в областта на скулите и брадичката като визията на Оливия Палермо. Лека свежест за деня може да постигнете с малко руж на скулите като Дженифър Анистън.

СТРАСТ В ПОГЛЕДА

Бела Хадид и Роузи Хънтингтън-Уайтли са усвоили умението да сразяват с поглед, за което им помагат и сенките. Варианти на нюанси и рисунък позволяват да акцентираме цвета им, формата им и преди всичко да постигнем с лекота елегантна вечерна грим визия. Малките грим палитри са удобни за чанта, а с тях можем да създадем почти цялата си визия, като използваме от цветовете им не само за клепачите, но и за скулите.

Съвет:

Разнесете цвета по долния и по горния клепач – така ще очертаете рамка около цялото око, за да придадете повече чувственост. Вместо очна линия, използвайте малка плътна четка, за да дорисувате със сенки ъгъла на окото за по-нежен и лек ефект.

Как да се гримираме според цвета на ириса

СЕКСИ УСТНИ

През лятото и дневният, и вечерният грим може да понесе червило в силен нюанс, без значение от цвета. Перфектният начин да подчертаете макар и лекия си тен е с помощта на червило. На гланца оставете ролята на помощник за финиширането на ефекта. Сиена Милър използва именно този подход – червило като единствен грим акцент във визията си. А Рита Ора знае, че един и същи цвят на устните и на клепачите е силен ход през лятото.

Съвет:

Изберете един нюанс по-смел от този на любимия си и го нанасяйте в необичайни ситуации – дънки, тишърт, джапанки и… любимото ярко червило. Ако не разполагате с грим несесер, използвайте червилото си като сенки – забавно е.

В галерията ви очакват предложенията ни за продукти, с които да постигнете лесно звездните грим акценти.

Спасителни beauty трикове в последния момент