Завръщат ли се веждите ала Марлене Дитрих?

Появата на Риана на корицата на британския септемврийски Vogue върна слуховете за завръщането на тънката линия на веждите и упадъка на „храстите“ върху лицето ни.

Своята лепта даде и певицата Бет Дито, която се появи на корицата на списание LOVE. На последното ревю на Hussein Chalayan също видяхме грим с тънки вежди.

Трябва ли да вадим пинсетите и да изскубваме веждите си като конец?

Първата, която въвежда модата на тънките вежди, е Марлене Дитрих – тя до такава степен ги изскубвала, че в крайна сметка предпочитала да ги рисува с молив. Тънки и черни вежди предпочитали и други холивудски актриси като Карол Ломбард, Грета Гарбо и Джоан Кроуфорд, както и танцьорката Жозефина Бейкър.

Как да си отгледаме отново вежди?

Джоан Кроуфорд

През 60-те години Елизабет Тейлър и Мерилин Монро са иконите за подражание, които извайвали веждите си по този начин, а през 70-те хипи движението подтикнало жените да върнат отново естествената им форма и да не пречат на истинската си природа да се проявява.

Hussein Chalayan Winter 2019

През 90-те модата на тънките вежди отново се завръща и повечето известни личности започват да ги оформят по един и същ начин: Гуинет Полтроу, Гуен Стефани, Дрю Баримор и Парис Хилтън са сред тях. Днес голяма част от тенденциите на 90-те търпят възраждане: от мрежестите чорапи и миниатюрните слънчеви очила, чанти-колани и чизми… Ясно е, че напълно вероятно може да стигнем и до веждите. Преди да вземете пинсетите в ръка и да подострите молива, добре е обаче да помислите два пъти.

10 грешки, които допускаме при оформянето на веждите

Гуен Стефани през 90-те

Според някои появата на Риана на корицата на британския Vogue с тънки като конец вежди е просто един ярък прочит на отминала вече тенденция, а не опит за връщането й. Факт е, че тя е трендсетър, но едва ли ще махнем с лека ръка на това, което сме си отвоювали с доста усилия – а именно, плътните естествени вежди. Да върнем отново формата им ни отне няколко години.

Внимавайте: тенденцията може да бъде мимолетна, но последствията – с години.

Още за тенденциите в грима:

Есенният грим ще бъде драматичен, но много лесен