Видео: Какво е Baking и можем ли да е справим с грим техниката у дома?

Контуриране? Тази тенденция вече остана в миналото!

Докато така нареченият „strobing“, за който ви разказахме наскоро, набира все повече и повече почитатели, любителките на силно изразените черти на лицето не се задоволяват само с хайлайтъра. На тяхна помощ идва новия тренд, който носи името „baking“ (букв. „печене“, бел. ред.).

Всъщност, според бюти блогърите, това е новото контуриране и както можете да предположите, техниката вече е изпробвана от Ким Кардашиян и нейният гримьор Марио Дедиванович.

За да постигнете визия чрез така наречения “baking” тренд, първо започнете с нанасяне на фон дьо тен. След това вземете коректор с лека и кремообразна формула и нанесете голямо количество точно под очите, след това леко блендирайте. Ако искате по-ярък ефект, можете да повторите тази стъпка с още коректор.

След като блендирате, нанесете щедро количество прозрачна пудра точно под очите и малко върху брадичката, скулите и челото. Оставете така за около 5-10 мин., за да може пудрата да попие добре и да се слее с фон дьо тена и коректора. След това с голяма четка премахнете излишната пудра.

Когато приключите, контурите на лицето ви трябва да са много подчертани и кожата ви да изглежда порцеланова. Трябва обаче да сте наясно с факта, че този тип грим е доста тежък и седи изкуствено, затова не се препоръчва за ежедневието.