Уникална, лесна идея за маникюр

Така нареченият “negative space” маникюр е най-горещата тенденция при ноктите през тази година, а за щастие се постига съвсем лесно и вкъщи.

Още когато видяхме ноктите на моделите, лакирани в такива дизайни на модните подиуми в Ню Йорк, бяхме убедени, че този тренд бързо ще завладее ръцете на всички почитателки на интересните композиции, красящи маникюра. При тази техника част от нокътя остава нелакирана, обикновено под формата на някаква фигура или фигурата е изрисувана с лак, а пък основата остава чиста. 
Ето една идея в стил “negative space”, която се постига лесно у дома! 

Какво ви е нужно?
Прозрачна база
Топ лак
Черен лак
Четка за рисуване
Тънки лентички в златисто
Нокторезачка за кожички
След като нанесете основа и я изчакате да изсъхне, изрисувайте естествените “полумесеци” на ноктите в черно, с помощта на лака и четката за рисуване. Първо очертайте външната им линия, а след това запълнете мястото с помощта на същата четка. 
Повторете същата стъпка на всички пет нокътя. Изчакайте лакът да изсъхне за около 5 мин., преди да преминете на другата ръка. 
Нарежете лентичките и ги залепете за ръба на масата, за да са ви удобни за лепене. След това ги поставете по показания начин, от едната до другата страна, без да оставяте разстояние. 
Използвайте палеца си, за да прикрепите лентичките добре и да изравните неравностите, тъй като по-късно заради тях може да се отлепят. 
Отстранете излишната част на лентичките с помощта на нокторезачката. 
След като сте готови, нанесете топ лак и изчакайте още 5 мин., за да изсъхне. Това е!
Снимки: Алиша Торело