Суха кожа? Добавете тези храни в диетата си

Специалната грижа за кожата ни, особено през идните студени месеци, е повече от задължителна.

Хидратацията с помощта на кремове, лосиони и масла е необходимост, но дори ако не пропускате да нанесете тези продукти след баня, не бива да спирате дотук. Нещата, които ядем, също са от голяма важност за цялостното й състояние.

Ето кои храни трябва да включите в режима си, за да осигурите на тялото си достатъчно хидратация, а от там и на най-големия му орган – кожата.

Вода

Толкова просто, а въпреки това толкова много от нас го пренебрегват – пиенето на достатъчно вода. За да не забравяте, винаги дръжте бутилка с вода на бюрото си в офиса, а сутрин, веднага след като се събудите, си създайте навика да пиете топла вода с лимон. Освен че потиска апетита, прави чудеса за правилната функция на стомаха.

Авокадо

Незаменим източник на витамини A, B, C и E, авокадото освен всичко помага за хидратирането на тялото. За още по-голям ефект можете да си приготвяте и домашни маски за лицето с авокадо, които да я хидратират в дълбочина.

Риба 

Едни от основните виновници за това рибата да бъде толкова полезна за тялото и организма ни като цяло са цинкът, който се съдържа в нея, и Omega-3 мастните киселини. Най-добрият избор е сьомгата, консумирането на която се бори успешно със сухата кожа и дори с появата на акне.

Оранжеви плодове и зеленчуци

В частност морковите, които са често препоръчвани от експертите в областта на грижата за красотата. Включването им в дневното ви меню без съмнение значи, че веднъж завинаги ще кажете “Чао!” на сухата кожа.

Зехтин

Независимо дали ще го използвате като добавка към домашна маска, или ще овкусявате ястията си с една супена лъжица, витамините в зехтина и полезните мазнини се отразяват много положително на сухата кожа и за нула време ще усетите разликата.

Спанак

Спанакът е добър източник на витамин А и има високо съдържание на желязо, което помага на кожата да се справя по-бързо с бактериите и инфекциите, а освен това подобрява и външния й вид.

Семена и ядки

Те комбинират в себе си страхотен вкус и наистина магическите свойства да помагат за добрия вид на кожата за нула време, благодарение на витамини A, B и Е, подобрявайки еластичността й.

Плодове

Техните антиоксидантни свойства и богатството на витамини, помагат не само за запазването на добрата форма и здравословно тегло, а и за гладка и нежна кожа.

Яйца

Домашната маска с яйца и лимони е най-добрият помощник в борбата срещу акнето. Почиства кожата в дълбочина, отървава се от тъмните петна и оставя лицето ви сияйно и здраво.

 

tips