Смути за красота: Миранда Кер и Кандис Суанпоул споделят своите рецепти

Много пъти сме говорили, че външната красота всъщност идва отвътре и е свързана с това, което консумираме. 

Един от любимите съвети на супермоделите е пиенето на много вода. Но водата не е единствената напитка, която има основна роля в бюти грижата им.

На сцената излизат здравословните смутита, съдържащи зелени листни зеленчуци, цитрусови плодове, боровинки, които пък доставят на тялото ни огромна доза витамини и минерали. По този начин те допринасят за детоксикацията на кожата и й придават онзи здрав и сияен вид, за който всички мечтаем, особено в началото на пролетта.   

Смутито за детокс на Кандис Суанпоул  

Моделът на Victoria’s Secret се кълне, че тази рецепта за смути се използва главно за плосък корем, но напитката има своите детоксикиращи и антибактериални качества, които ще направят чудеса с кожата ви.

Какво ви трябва 

1 замразен банан
1 с. л. протеинова пудра
1 купичка боровинки
1 с. л. семена от чия
2 с. л. бадемово масло
1 1/2 купичка кокосова вода
1 с. л. спирулина

Смесете всичко в блендера и консумирайте с удоволствие!

Зеленото смути на Миранда Кер

Кер е популярна с това, че води здравословен начин на живот и много внимава с какво се храни. Нейната рецепта за смути разчита на полезните годжи бери, семена от чия и акай бери на прах, които са пълни с антиоксиданти и ще пречистят кожата (а и тялото) от натрупаните токсини. Същевременно кокосовата вода пък действа хидратиращо.

Какво ви трябва

1 купичка кокосово мляко
1 купичка кокосова вода
1 с. л. акай бери на прах
1 с. л. годжи бери
1 с. л. спирулина
1 с. л. какао
1 с. л. матча на прах
1 с. л. семена от чия
1 1/2 с. л. протеинова пудра

Всичко това се смесва в блендер за една порция смути, което можете да консумирате сутрин за здравословен старт на деня, както и като следобедна закуска.