С чисто лице

Замърсеният въздух е наболяла тема, която е приоритет във всяка сфера на ежедневието ни.

Разбира се, освен влошено здраве, това е проблем, който провокира и серия от неприятни новини за красотата ни. Отговорът? Незабавно, ефективно и редовно почистване на кожата.

За да избегнем вредните последствия за кожата от замърсяването, ще се наложи да заживеем в зелен оазис. Но за по-голямата част от нас това е почти невъзможно. В допълнение към това са стресът и гримът – те допълнително отслабват защитните сили на кожата, а тя започва да губи хидратацията и естествената си красота. За щастие днес козметичната индустрия предлага почистващи формули, които премахват и най-упоритите остатъци на грим и мръсотия, без да изсушават дори и най-чувствителната кожа.

10 мита за подмладяването

Домашна работа

Студеното време не е изключение за почистването на кожата. Единственото условие е да ползвате по-меки продукти, а тези с абразивни частици да сведете до минимум.

  • Ако кожата ви е НОРМАЛНА, ексфолирайте я веднъж в седмицата, не по-често.
  • Препоръчително е МАЗНАТА кожа да не третирате с прекалено изсушаващи повърхността й формули.
  • За СУХАТА кожа вместо с гел и с пяна (които я изсушават допълнително) почиствайте с мляко. Ако не ви допада тази текстура, напълно възможно е да не я ползвате правилно: нанесете от млякото върху лицето си, внимателно го разтрийте, за да разтворите грима, след което го почистете с помощта на топъл влажен памучен тампон. Този начин на почистване е особено популярен сред корейките, които са експерти в тънкостте на почистването.
  • За склонната към ЗАЧЕРВЯВАНЕ кожа избирайте щадяща текстура като мицеларна вода и масла. След измиване задължително минете по кожата си с лосион без спирт, но който да съдържа растителни екстракти, витамини и антиоксиданти. Те възстановяват оптималното pH и хидратират повърхностния й слой.

Жертви на красотата: Джей Ло не пие кафе и спи по 10 часа на нощ