Посланието в цвета на вашето червило

Може да няма значение дали сте брюнетка или блондинка, но цветът на устните ви наистина има значение, сочи проучване на Cover Girl.

Проучване сред дамите за техните козметични навици и начина им на живот установява, че колкото по-често носят червило, толкова по-уверени се чувстват. Жените, които носят гланц в повече от четири дни седмично не само се чувстват по-добре, но също така се изкачват по стълбицата на кариерното развитие в сравнение с дамите, които не държат на грима.

Също така, жените, които се червят излизат три пъти повече по срещи, отколкото останалите. Освен това са по-склонни към забавленията за една нощ. Точно толкова важно дали ще сложим червило, е и кой тон ще изберем. Според психолози в Харвард това влияе на начина, по който хората съдят за привлекателността и личността на жената, дори и на несъзнателно ниво.

А вие какъв нюанс червило предпочитате? Вижте как ви определя той:

Червени устни

Дамите, които предпочитат огнените цветове червила, се считат по-креативни и дръзки от другите. Именно те са жените, които предпочитат да са в бара в събота вечер, вместо у дома. Те са склонни да използват макиажа най-малко пет пъти седмично.

Розови нюанси

Момичетата, които са почитателки на ярките бонбонени червила и гланцове, са възприемани като по-общителни и обичащи забавленията. Но розовото е и цветът на властта: главните мениджъри са по-склонни да изберат този цвят червило, отколкото nude или червено.

С цвят на слива

Червилата в цвят на слива карат жените да изглеждат по-независими и самостоятелни. Тези, които предпочитат малинови и ягодови нюанси изглеждат като по-нежни и по-срамежливи. Точно те най-често си стоят у дома през уикенда, рядко пускат селфита и притежават най-малко на брой обувки в сравнение с останалите дами.

Естествено телесно

Дамите, които предпочитат устните им да изглеждат естествени и избират телесните цветове, изглеждат по-топли и грижовни. Точно затова психолозите препоръчват жените да ходят на първа среща или на среща с добри приятели именно с такова червило. Плюс това, жените получават по-голямо доверие, като подчертава естествената си красота.

Снимки: Pinterest