Пясъчен маникюр е новият писък на модата

Една от любимите ни техники за лакиране стои изящно и в същото време наистина впечатляващо на добре оформени нокти. А всъщност е толкова лесно постижима и без да разполагате със специален пясъчен лак.

Тоталният хит в маникюра тази есен са така наречените пясъчни лакове. Стилни, изискани и особено ефектни, ноктите с пясъчен лак са все по-често срещани сред фешънистите. Течните пясъци на OPI завладяха бюти света, а вариациите на едър и ситен “пясък” и цветовата гама предоставят добри възможности за изкуството на маникюра.

Ако още не сте се сдобили с пясъчен лак, погледнете с какво разполагате в кухнята, а ние ще ви дадем идея как да си го направите сами. Най-вече много лесно!

За да направите плътен и красив пясъчен маникюр, ще ви трябва пудра за щамповане или брокатена пудра. Най-добре е да бъде бяла, за да постигнете цвета, който желаете.

Изберете си цвят от колекцията ви с лакове, нанесете един слой и преди да е изсъхнал поръсете (потопете в бурканчето) ноктите с пудрата. След това нанесете отгоре още веднъж лак, за да оцветите пудрата. По кожичките ще полепне пудра, която може да отстраните с парченца тиксо и след като изсъхне лака да измиете.

А ако не разполагате с такава пудра, ето ви идея – може да използвате всичко, което е на дребни частички и ви напомня пясък – като смляно кафе, захар, царевично нишесте, смлян сухар, дори стрит чай. Действайте с въображение!

Супер трикове за справяне с напуканите устни
Как да се гримирате, ако сте с “паднал” клепач
Колко често трябва да полирате ноктите?
Всички горещи тенденции за маникюра през пролет 2014!
Оранжево е горещият цвят за пролет 2014