Перфектните вежди са мисия възможна с тези съвети

За да имаме перфектна визия, трябва да заложим на перфектната форма на веждите!

И не си мислете, че те не изграят чак толкова важна роля. Защото повярвайте ни, колкото и добре да сте гримирани и облечени, нямате ли перфектни вежди, те са способни моментално да развалят цялостната ви визия. Ето защо трябва да сте много прецизни с оформянето им, а това става в няколко стъпки:

1. Задължително оформяйте веждите си на подходяща светлина, за да не направите фатални грешки. За предпочитане е да направите този ритуал през дена, в близост до прозорец.

2. Никога не скубете косъмчетата преди душ. Действайте след това, когато порите са отворени. Така ще ви бъде не само по-лесно, но и по-безболезнено.

3. След отскубването на всяко косъмче, почиствайте с памук, натопен в спирт. Той не само ще направи процедурата по-безболезнена, но и по-безопасна, тъй като ще ви предпази от инфекции.

4. Обикновено всички подкъсяват веждите си с ножичка, след като са ги оформили. Експертите обаче са категорични, че това е много погрешно! Правете го преди това – така ще очертаете формата предварително.

5. Винаги сресвайте преди да посегнете към пинсетата, за да избегнете риска да отскубнете погрешно косъмче. Ако са много рошави веждите ви, то загладете си с гел или с по-гъст крем за ръце.

6. Вече сте готови за пинсетите. Заложете обаче на професионални, които ще захващат по-добре и няма риск от погрешно отскубнато косъмче.

7. Внимавайте с горната и долната линия на веждите ви, както и със стърчащите косъмчета. Стремете се да постигнете гладки и равни линии и следвайте естествената извивка. Не се притеснявайте да отскубнете и косъмчетата в началото на веждите. Но внимавайте да не прекалите.

8. В случай, че сте отскубнали някое косъмче погрешка, когато излизате може да прикриете дупката с молив или с грим за вежди. И все пак внимавайте да не прекалите с цвета им. Нанасяйте молива с леки, бързи движения, рисувайки къси линии, вместо да очертаете една дълга, плътна линия без прекъсване.

9. Ако случайно вече сте пооскубали доста от веждите си и искате по-дебели арки, можете да започнете да мажете косъмчетата си с рициново масло. Правете го всяка вечер поне няколко месеца и ще се сдобиете с идеалните вежди!

10. Ако променяте драстично цвета на косата, то се погрижете и за цветa на веждите ви, за да няма огромна разлика между тях! Доверете се на професионалист, за да не станат грешки.

Домашен балсам спасява от цъфтяща коса и суха кожа
Вижте какво прави слънцето с кожата ви 
Край на омбрето, идва сомбре