Нощна стража: Neovadiol от Vichy за периода на менопаузата

Кожата ни в зряла възраст има по-голяма нужда отвсякога от дълбоко регенериране и възстановяване на защитните й функции.

Най-добре това се случва през нощта, сега вече и с експертната помощ на крема Neovadiol Nuit от Vichy.

Продуктът е плод на над десетилетие лабораторни проучвания. Създаден специално за нуждите на кожата по време на менопаузата, той подобрява еластичността на кожата, помага да се справим със загубата на плътност и блясък, стимулира естественото отделяне на липиди и хидратира. Нощният Neovadiol има и лек охлаждащ ефект, борейки се с типичното за периода на менопаузата усещане за дискомфорт. А благодарение на включения във формулата кафеин, кожата е дренирана и пречистена, признаците на умора са намалени.

Нощният Neovadiol Компенсиращ Комплекс е с доказана моментална ефективност:

При 1-вото събуждане*:
По-свежа кожа 82%, отпочинала 74%, подхранена 92% и по-мека 90%

След 1 месец***
Кожата е успокоена 75%, По-свеж тен 81%, Отпочинали черти 81%

След 2 месеца*
Възстановена плътност 68%*, По-стегната кожа 76%*, Възвърнат обем 62%*

(*Самооценка, 50 жени ***Потребителски тест, самооценка, 58 жени.)

Още няколко думи за жените на 50+ и как да поддържат тонуса на кожата си:

Не се подлагайте на драстични диети
В периода на менопаузата, заради хормоналните промени в целия организъм структурата на кожата ни също е различна. Тя все повече губи еластичността си, затова всеки опит за рязко отслабване й се отразява пагубно и води до увисване. Затова, бъдете разумни и поддържайте балансиран начин на хранене. Ако все пак се подложите на режим за отслабване, нека това се случва плавно.

Нощната грижа е много важна
В часовете от 23:00 до 4:00, кожата ни регенерира два пъти по-интензивно и освен това възприема по-добре активните съставки в козметиката. Затова е важно вечер да почистваме добре лицето си и да нанесем подходящ за възрастта и типа кожа крем.

Плащаме за греховете на младостта
И най-вече за прекомерното излагане на слънце. Ако в по-младите си години редовно сте събирали шоколадов тен на плажа или в солариум, без да предпазвате кожата си, в менопаузата тя ще е значително по-тънка, склонна към изсушаване, с повече бръчки и пигментни петна. Затова съветваме всяка млада дама да подхожда отговорно към защитата на кожата на лицето си, за да запази свежият й вид и тонуса й по-късно.