Нанасяне на очната линия според формата на окото

Имаме си една мечта… поне веднъж извивката на очната ни линия да е еднаква и на двете очи! 

Шегата настрана, това наистина е доста трудна задача, особено сутрин, когато трябва да се приготвим в рамките на 10-15 минути. Още по-трудно да е намерим перфектната форма на “дъгата”, която да отива на очите и лицето ни. Потърсихме съвета на професионалиста, в лицето на гримьорката на Рита Ора Кати Джонг, която разкрива тайните на нанасянето на очната линия на пет различни типа очи. А както знаем, драматичния поглед и яркото червило са запазена марка на Рита, така че определено има какво да научим от Кати!
Асиметрични очи
Ако едно от очите ви е малко по-голямо от другото, ще трябва да използвате техника, която ще ви позволи да изравните линията им. За тази цел използвате очна линия под формата на мек молив в черен цвят, и нанасяйте точно по линията на миглите. Започнете от вътрешния ъгъл и внимателно плъзнете върха на молива към външния, като постепенно увеличавате дебелината, а при окото, което е една идея по-малко, леко удебелете линията, за да изглежда то по-отворено и изравнено с другото. 
Приближени очи
Ключът в правилното нанасяне на очна линия за този тип очи е създаването на илюзията, че те всъщност са по-раздалечени, отколкото всъщност са. Първо, нанесете коректор във вътрешния ъгъл на очите, за да придадете повече светлина и отвореност на погледа. След това, в останалата 1/3 от окото, изрисувайте линията под формата на буквата V (тоест отгоре и отдолу), а накрая леко извийте краищата ѝ, нанасяйки течна очна линия. 
Раздалечени очи
Широко разположените очи са благоприятни за по-тежък грим, затова нанасяйте смело. Ако сте с такива очи, съвсем спокойно можете да си позволите котешки поглед. Използвайки водоустойчив черен молив, изрисувайте малко V във вътрешния ъгъл на окото. След това повторете линията с течен туш и четка, удебелете я по ваше желание и накрая леко я извийте във външния ъгъл на клепача. 
Малки очи
За да отворите погледа, първо нанесете светли и матови сенки по целия клепач чак до сгъвката. След това подчертайте линията на миглите с мек черен молив. Леко го размажете с върха на пръста си и нанесете отгоре кафяви сенки, увеличавайки количеството във външните ъгли на клепачите. Повторете същото и на долния клепач. Накрая, завършете с малко лек розов руж, нанесен с широка четка за сенки в най-високата част на външния ъгъл на окото, точно под веждата, което също ще отвори погледа. 
Бадемови очи
За да подчертаете формата им, очертайте горната и долната линия на миглите по цялата дължина, с помощта на водоустойчив мек молив, а след това размажете линиите във външната страна с помощта на специална четка. След това минете отгоре със сиви сенки, за да омекотите ефекта, и завършете със съвсем леки бронзови сенки, за по-натурална визия.